Ett Drömspel

Folkteatern Göteborg

2023

Välkommen till Strindbergs drömmars land. Till hans mest älskade drama, hans största smärtas barn. Och när du kliver in i drömmen, får du gå hand i hand med guden Indras dotter, som stigit ner till jorden för att se hur vi människor har det. Hon tar med dig till en officer som väntat i sju år på att få träffa sin operasångerska. Sju år? Äh, ta istället en titt på advokaten, som blir skogstokig om inte gardinen hänger rätt. Och säg hej till diktaren, som skriver dikter som inte är verklighet, men mer än verklighet, som inte är en dröm, mer som vakna drömmar. Välkommen till ett drömspel. Här existerar inte tid och rum. Inbillningen väver nya mönster. Personer klyvs och fördubblas. Och det enda man kan vara riktigt säker på är att det är synd om människorna. För mitt i lyckan växer ett frö till olyckan. Världskoreografen Örjan Andersson är äntligen tillbaka på Folkteatern och utforskar återigen lekfullt symbiosen mellan dansare och skådespelare på scen. Hans nyskapande Hamlet 2017 blev en stor publik- och kritikerfavorit och denna gång utgör Strindbergs Ett drömspel spelplats för magin.

Regissör och koreograf
Örjan Andersson
Scenograf och ljuskoncept
Chrisander Brun
Ljusdesigner
Christoffer Lloyd
Kostymdesign:
Jenny Nordberg
Kompositör och ljuddesigner
Franz Edvard Cedrins
På scenen
Jernej Bizjak, Takuya Fujisawa, Kevin Foo, Sanna Hultman, Anna Lundström, Javier Perez, Emilia Roosmann, Sofia Sangregorio, Jonas Sjöqvist och Sara Wikström
Mask- och perukdesigner
Suz Åberg
Foto
Mats Bäcker
"Det är vansinnigt vackert, skruvat och liknar ingenting jag sett förut"
DN
"... en elektrisk föreställning som visar att man kan vända och vrida på den här pjäsen hur som helst" "Här har Örjan Andersson tillsammans med en utmärkt samspelt ensemble ... hittat den existentiella nerv som gör att föreställningen berör". ”Det är mycket sevärt.”
Borås Tidning
“Publiken möter en samtidsnära surrealism där dans, teater, ljud och ljus samverkar på den där våglängden som får tiden att stanna.” "... Andersson har en vision och en framåtrörelse som gör att helheten, trots högt tempo, blir till meditativ scenkonst. Kontexten känns närmast magnetisk och publiken hålls på halster innan klassiska repliker som 'Det är synd om människorna' levereras. Effektfullt.”
Aftonbladet

Trailer

Föreställningar